Кола се вряза в хора на тротоара в Лондон, уби 12-годишен (видео)

12-годишно момче загина и други петима пострадаха, след като автомобил се вряза в група хора в предградие на Североизточен Лондон. Сред ранените са двама тийнейджъри на 15 години, 13-годишно момче, 16-годишно момиче и 53-годишна жена. Няма опасност за живота им.

По случая е задържан 51-годишен мъж, предаде Би Би Си.

Инцидентът е станал близо до училище в предградието Дебдън. Според свидетели на катастрофата шофьорът с автомобил Форд Ка със сребрист цвят се е качил върху тротоара и блъснал децата, след което избягал.

Баща, чиято дъщеря е сред пострадалите деца, разказа, че при инцидента приятелката й и отскочила от капака на колата, преди друго 12-годишното момче да бъде ударено много лошо. Момчето е починалото на път за болницата

По думите на един от пострадалите - 15-годишния Алфи Барнс, водачът съзнателно е набрал скорост с автомобила и се е насочил към тротоара. Полицията съобщи, че сблъсъкът е бил преднамерен и разследва предумишлено убийство.

Загиналото момче е ученик от училище на "Уилингейл роуд", където е станала инцидентът, потвърди пред Би Би Си главната учителка Хелън Гаскойн. Пострадалите деца учат в същото училище.

По-рано беше съобщено, че полицията издирва 51-годишния Тери Гловър. Има подозрения, че той е замесен и в друг инцидент, който е станал в същия район.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини