8 °C

Инициативата "Капачки за бъдеще": Българи, искате ли да събирате и бутилки, не само капачки?

  Само за 2019 година са осигурени 19 кувьоза за недоносени дечица и са събрани 190 тона пластмаса, от планираните 

  Организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“, които събират пластмасовите тапи за да даряват кувьози на малки общински болници в цялата страна, обявиха кампания за събиране не само на капачките, но и на самите бутилки от ПВЦ. Това те обявиха в страницата си във фейсбук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/ , като обясниха, че правят допитване до всички, дали биха се включили в подобна благотворителна инициатива, изискваща обаче много повече усилия, средства и организация.

  Така те отговарят на стотици хиляди въпроси от цялата страна, защо се прави организация само за събиране на капачки.

  „Това е въпрос, който сме получавали толкова много пъти, че ако някой ни даваше по 1ст. за всеки въпрос, отдавна щяхме да сме подменили ВСИЧКОТО болнично оборудване не само в България, ама и в Сърбия, Гърция и Македония.“, обясняват инициаторите на кампанията.

  Причината е, че в сравнение с капачките, събирането на бутилки е значително по-сложно за хората, както и за самите организатори на кампанията, а транспортът е в пъти по-скъп-основно заради по-големия обем, който бутилките заемат при едни и същи килограми на събраната пластмаса.

  „И в същото време нито за миг не сме спирали да мислим и да търсим възможности да добавим бутилките, и да направим кампания и за тях!“, казват от „Капачки за бъдеще“ и обявяват допитване в страницата си, дали и как хора и фирми биха се включили в подобна организация.

  „Ако направим кампания и за бутилките - ще събирате ли пластмасови бутилки? Ако имате желание и възможност- пишете ни и ако искате - тагнете един или повече приятели, които също биха се включили!“, приозвават доброволците от кампанията, осигурила само за 2019г -19 кувьоза и оборудване на болници в цялата страна, като инициативата има освен благотворителен и екологичен ефект, защото това е станало възможно чрез събираните 190 тона пластмасови капачки.

  "Благодарим предварително на всеки коментирал и за всяка помощ, пищат организаторите и обещават, че ще продължават да търсят възможности за решаване на повече проблеми в здравеопазването и опазването  на природата, като призовават хората да коментират и пишат тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

  СмолянБГвести
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020

  Случаен виц

  Последни новини