Уникалният ансамбъл "Манол Радичев" от Гела гостува в историческия музей в Смолян с коледен спектакъл


Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ ще бъде домакин на необикновена среща с музикалния родопски фолклор. С концерт-спектакъл на 13 декември от 19 часа там ще гостува уникалният фолклорен ансамбъл „Манол Радичев“ , в който пее почти цялото смолянско село Гела.

„Коледо, Коледице, къде да си – дома да си!“ е празничната тематика на концерта, който ще започне от 19.00 часа в музея.
Шедьоври на родопската музика и танц, най-автентични и ценни, най-стародавни и емблематични, най-красиви и мощни, най-вълнуващи и въздействащи за всяко българско сърце, ще бъдат представени от любимите на всички „пазители на родопския фолклор“.
РИМ „Стою Шишков“ и майсторите на фолклорното изкуство от ФА „Манол Радичев“ – с. Гела канят смолянската публика на необикновен и незабравим концерт, на истинско коледно вълшебство.

От основаването си през 1953г. До днес ансамбълът изпълнява в най-чист вид музикално-танцови постановки от местния фолклор. Той участва във всички музикални фестивали на художествената самодейност – в съборите за народното творчество в Копривщица и Рожена, и няма година, в която певците да не се завръщат от престижен фестивал с награди и призове.

С входните билети, на гърба на които всеки посетител ще напише предварително името си, ще се разиграе томбола, а домакините по родопски канят гостите: „Заповядайте да са разтожим, та да ни ольокне!“.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини