В творчески ателиета за Коледа, родопски свещеник учи децата на духовност

Стартира поредното издание на Рождествената творческа работилница с деца доброволци от детските градини в Златоград. Организатор и вдъхновител на проявата е отец Константин Атанасов, който служи в църквата в родопския град.

Идеята на отец Константин цели да стимулира творческия потенциал на децата и да го разгърне чрез използването на различни артистични техники. Участниците в творческата работилница се пренасят в библейските времена, научавайки за яслите и Младенeца в ръцете на Девата, влъхвите с подаръците, обикновените пастири, пазещи стадата си в полето край Витлеем, ангелския хор и бездушието на местните граждани, отказали приют на нуждаещото се свето семейство.

Посредством рисунките и мекия конструктор, децата тръгват по следите на библейското събитие, променило света и положило началото на новото летоброене и се докосват до посланието на светлия празник с вяра.

Нашият искрен стремеж като църковни настоятели, заедно с педагозите от двете детски градини, е неусетно да превърнем заниманията в интересна игра, да открием знанието в себе си и да го приложим така, че  то да стане част от същността на децата.“, споделя Отец Константин и благодари на всички участници в творческата работилница с думите: „Бог между нас. Светли Рождествени празници!“

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини