Уникално: Историческият музей черпи смолянчани с пататници и много музика за Коледа

Изображение 1 от 2

    С поредна нестандартна идея Регионалният исторически музей в Смолян популяризира културната институция, дейността и значението й, като кани гражданите и гостите на областния град на предколедна вечеринка с песни и родопски специалитети.

    На 18 декември 2019 г. от 18.00 часа,  ще посрещнем публиката с почерпка, концерт и хоровод. Освен традиционното родопско ястие – пататник, гостите на музея ще бъдат зарадвани и от възпитаничката на НУФИ „Широка лъка“, вече много популярна и обичана народна певица, Ана Мария, и Светослав Стойчев.", казват домакините от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян.
    Музикалната програма е богата-освен най-популярни песни – родопски, български, балкански, ще има и съвременна българска хитова музика, солови и дуетни изпълнения ще задоволят всеки музикален вкус.
    А за да има истинско веселие, празникът ще продължи с народни хора от всички фолклорни области на България, защото хорото е „език на душата“, извор на радост и надежда. А хората, играни по Нова година, са своеобразен ритуал, който буди земята за родитба, отбелязват организаторите от културната институция.

    С входните билети от 2 лв., на гърба на които всеки посетител ще напише предварително името си, ще се разиграе томбола с музейни сувенири и парична награда.
    Скъпи приятели с души и сърца, отворени към българското и българските корени, заповядайте да се почерпим с пататници, дарение от десетина смолянски майстори на традиционната родопска кухня, и с душевна храна – песни и хора до насита. За весела Коледа, здрава и честита 2020 година!", призовават от Историческия музей в областния град.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини