Младши инспектор Бисер Чаушев от РД "Гранична полиция"- Смолян и немската му овчарка Хас -"Полицай на годината" за 2019 г.

За пръв път носител на приза е служител на Гранична полиция

Младши инспектор Бисер Чаушев от Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян е полицай на годината. Бисер Чаушев е носителят на приза заради работата му като граничен полицай, а отличието му беше връчено на тържествена церемония днес в НДК. На нея бяха отличени полицейски служители и колективи, постигнали високи професионални резултати през годината.

Наградата "Полицай на годината 2019" е създадена и развита по инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация "Доверие и закрила".

Младши инспектор Бисер Чаушев от РД "Гранична полиция"- Смолян и немската му овчарка Хас -"Полицай на годината" за 2019 г. Той е отличен за работата му като граничен полицай в граничния полицейски участък в Момчилград и предотвратяването на незаконно преминаване на мигранти през границата ни. 18 групи от общо 456 нелегални мигранти са заловили граничният полицай Бисер Чаушев и неговият „колега“ - немската овчарка Хас, при обходите им на държавната ни граница само за тази година, стана ясно на церемонията „Полицай на годината 2019“, а наградата връчи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„За мен е чест и достойнство, че съм удостоен с тази награда. За първи път се случва граничен полицай да получи приза. Това е голяма чест, която ме задължава и в бъдеще да дам всичко, което е по силите ми и по моите възможности да защитавам честта на България“, каза Чаушев, цитиран от Нова ТВ и добави, че Хас е петият му партньор, с който работи от 6 години.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини