Над 4 хиляди лева от смолянските полицаи бяха дарени на деца, служителите на реда отделят всеки месец от заплатите си

    Всеки месец служителите на полицията в Смолян доброволно отделят средства от заплатите си за благотворителни дейности и каузи, а поредицата от предколедни акции, които се случват тези дни, изобщо не са предпразничен пиар. 

    Това стана ясно днес, след поредните акции на служителите на реда от Смолян. Само за три дни са били дарени средства и подаръци за три деца на починали полицейски служители от Смолян, връчени са били 21 стипендии на талантливи деца от НУФИ „Широка лъка“, благотворително са закупени рисунки на деца, участвали в националния конкурс „Аз и детското полицейско управление“, в който тази година на второ място се класира петокласникът  Енгин Сунай Мевлюдов от ОУ „Гео Милев“ в село Грохотно. Той беше награден на официална церемония в столицата, а рисунката му е закупена лично от шефа на ОДМВР в Смолян комисар Николай Димов.

    „Рисунката на Енгин я закупих аз, ще си я сложа в кабинета.“, потвърди ст. Комисар Димов. Той уточни, че благотворителните инициативи на полицията не са само по празниците, а те се случват постоянно.

    „Имаме фонд, в който всеки служител внася от заплатата си определена сума ежемесечно. Всеки е подписал декларация за съгласие, а комисия от 9 души при нужда се събира и взема решение на кого и как да се помогне. Когато станах директор заварих този фонд, не съм го създал аз, но за 8-9 години в него са се събрали 140 хил. лева. От тези средства при нужда се подпомагат каузи, деца на починали колеги, всякаки инициативи, защото ние сме преди всичко хора, след това полицаи.“, каза за Смолян Бгвести ст. комисар Димов.

    На 19 декември т.г. в Областната дирекция в Смолян той посрещна и връчи награди на тримата участника от Смолянска област в конкурса за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“. Награди и грамоти получиха петокласниците Диляра Мехмедова и Емир Алиман от училището в девинското село Грохотно, както и Денислав Маджуов, ученик в 4 клас в Мадан. Инициативата е по Националната програма „Детско полицейско управление“, организирано от Главна дирекция национална полиция, в което Енгин спечели „сребърното“ отличие“ сред 87 творби от 25 Областни дирекции на МВР в страната. Всички рисунки са били продадени на благотворителен търг, а набраните средства ще бъдат дарени на деца на загинали служители в системата на МВР. Ст.комисар Димов сам откупи една от рисунките, която ще намери подобаващо място в директорския кабинет.

    В четвъртък на Коледния концерт на учениците от НУФИ „Широка лъка“ 21 ученика получиха еднократни стипендии от по 100 лв., осигурени след проведена дарителска кампания сред служители на ОДМВР – Смолян, в която са били събрани 2050лв, а директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Николай Димов лично връчи стипендиите на отличилите се таланти от училището. „Те са невероятни, не само талантливи, те са слънца тези деца, впечатлен съм и съм щастлив, че отново можах да ги слушам на концерта тази година, инициативата е ежегодна и тази година стипедниите са от нас.“, каза още шефът на Областната дирекция.

    Днес коледни подаръци и парична помощ получиха и три деца на загинали полицаи – служители на ОДМВР-Смолян.Те също са осигурени след дарителска кампания сред служителите на ОДМВР-Смолян , в която са събрани общо 1600лв. По 550лв., подаръци и лакомства имаше за 14-годишната Александра, 18-годишната Лилия и 6 -годишната Величка.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини