1 °C

Над 4 хиляди лева от смолянските полицаи бяха дарени на деца, служителите на реда отделят всеки месец от заплатите си

  Всеки месец служителите на полицията в Смолян доброволно отделят средства от заплатите си за благотворителни дейности и каузи, а поредицата от предколедни акции, които се случват тези дни, изобщо не са предпразничен пиар. 

  Това стана ясно днес, след поредните акции на служителите на реда от Смолян. Само за три дни са били дарени средства и подаръци за три деца на починали полицейски служители от Смолян, връчени са били 21 стипендии на талантливи деца от НУФИ „Широка лъка“, благотворително са закупени рисунки на деца, участвали в националния конкурс „Аз и детското полицейско управление“, в който тази година на второ място се класира петокласникът  Енгин Сунай Мевлюдов от ОУ „Гео Милев“ в село Грохотно. Той беше награден на официална церемония в столицата, а рисунката му е закупена лично от шефа на ОДМВР в Смолян комисар Николай Димов.

  „Рисунката на Енгин я закупих аз, ще си я сложа в кабинета.“, потвърди ст. Комисар Димов. Той уточни, че благотворителните инициативи на полицията не са само по празниците, а те се случват постоянно.

  „Имаме фонд, в който всеки служител внася от заплатата си определена сума ежемесечно. Всеки е подписал декларация за съгласие, а комисия от 9 души при нужда се събира и взема решение на кого и как да се помогне. Когато станах директор заварих този фонд, не съм го създал аз, но за 8-9 години в него са се събрали 140 хил. лева. От тези средства при нужда се подпомагат каузи, деца на починали колеги, всякаки инициативи, защото ние сме преди всичко хора, след това полицаи.“, каза за Смолян Бгвести ст. комисар Димов.

  На 19 декември т.г. в Областната дирекция в Смолян той посрещна и връчи награди на тримата участника от Смолянска област в конкурса за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“. Награди и грамоти получиха петокласниците Диляра Мехмедова и Емир Алиман от училището в девинското село Грохотно, както и Денислав Маджуов, ученик в 4 клас в Мадан. Инициативата е по Националната програма „Детско полицейско управление“, организирано от Главна дирекция национална полиция, в което Енгин спечели „сребърното“ отличие“ сред 87 творби от 25 Областни дирекции на МВР в страната. Всички рисунки са били продадени на благотворителен търг, а набраните средства ще бъдат дарени на деца на загинали служители в системата на МВР. Ст.комисар Димов сам откупи една от рисунките, която ще намери подобаващо място в директорския кабинет.

  В четвъртък на Коледния концерт на учениците от НУФИ „Широка лъка“ 21 ученика получиха еднократни стипендии от по 100 лв., осигурени след проведена дарителска кампания сред служители на ОДМВР – Смолян, в която са били събрани 2050лв, а директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Николай Димов лично връчи стипендиите на отличилите се таланти от училището. „Те са невероятни, не само талантливи, те са слънца тези деца, впечатлен съм и съм щастлив, че отново можах да ги слушам на концерта тази година, инициативата е ежегодна и тази година стипедниите са от нас.“, каза още шефът на Областната дирекция.

  Днес коледни подаръци и парична помощ получиха и три деца на загинали полицаи – служители на ОДМВР-Смолян.Те също са осигурени след дарителска кампания сред служителите на ОДМВР-Смолян , в която са събрани общо 1600лв. По 550лв., подаръци и лакомства имаше за 14-годишната Александра, 18-годишната Лилия и 6 -годишната Величка.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Още новини

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини