Уникална колекция от личната библиотека на писателя Любомир Левчев беше дарена за Библиотеката в Смолян от дъщеря му Марта

Дъщерята на писателя е отличена като Дарител на годината за 2019-та

През лятото на 2019-та година Марта Левчева, дъщеря на писателя Любомир Левчев, направи голямо дарение на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ от 780 тома книги от личната библиотека на писателя. Изданията са с автографи от български и чужди автори, направени лично за Любомир Левчев, а дарените томове са подредени в специална Колекция.
На Коледното тържество днес Марта Левчева беше удостоена с наградата за Дарител на 2019 година за уникалната колекция на покойния си баща, която вече е в смолянската библиотека.

Днес културната институция връчи и благодарствени грамоти на партньорите, с които е работила най-активно през годината. Радостното е, че повечето са училища в град Смолян- ОУ „Иван Вазов”, СУ „Отец Паисий”, ОУ „Юрий Гагарин”, СУ „Св.св. Кирил и Методий”, ЕГ „Иван Вазов”, ПГТТ „Христо Ботев”, ПГИ „Карл Маркс”, ППМГ „Васил Левски”, БЧК-Смолян и РЗИ-Смолян.
В музикалната програма със свои изпълнения участваха група „Приятели”, с ръководител Пламена Седянкова, малките танцьори от ОДК с ръководител Спас Стойнев и група „Ро войс”към читалище „Христо Ботев”, ръководител Елена Янкова.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини