Баба Зелха от Елховец чукна 100 години, само за месец втора столетница в Община Рудозем чества юбилей

    За по-малко от месец, на границата на старата 2019-та и новата 2020-та година, кметът на Рудозем Румен Пехливанов поздрави две столетници в родопската община.

    На 06 януари 2020 г. Зелха Усенджикова от село Елховец посрещна не само близки, но и официални гости -кмета на община Рудозем и служители на общинска администрация, както и кмета на село Елховец Добромир Шевелиев.

    За 100-годишния си юбилей, Зелха Усенджикова получи букет цветя, торта, малък паричен подарък и пожелания за здраве, късмет и благоденствие.

    Баба Зелха е вторият столетник в общината, а пред гостите, в непринудена домашна обстановка тя сподели спомени от дългия си живот и издаде рецептата за дълголетие - хубава храна и спокойствие, като на всички жители на общината пожела здраве, късмет и да доживеят нейните години.

    На 16 декември 2019-та година, кметът имаше щастието да посети и още една дама на достолепна възраст. Пехливанов, заедно със служители от екипа си, посети в дома й Ивана Дафчева. За 100-годишния юбилей тя също получи букет, торта, малък паричен подарък и благопожелания. Тогава тя  призна, че тайната за дълголетието й няма, но цял живот е работила много.

    След двете столетници от декември и януари, през март тази година се очаква още един дълголетник от Община Рудозем да чукне достойната и все по-рядко срещана възраст от един век, с която до скоро Родопите бяха известни дори извън пределите на страната.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини