Младо семейство отказа подаръци за първия рожден ден на сина си, събра пари за Радина и Дени от Смилян

    Младото семейство Марински от Момчиловци организира 1-я рожден ден на сина си Никола като семеен празник с благотворителна кауза.

    С хубав детски празник в дома си, на 8 януари 2020г Ралица и Димитър отбелязаха 1 годинка от раждането на второто им детенце. Още с поканата към гостите, те призовали вместо подаръци за малкия рожденик -да отделят парички за благотворителна кауза. Така вчера, в края на детското парти бяха събраха 110 лева, които семейството изпраща в помощ на двете бебенца от село Смилян Радина и Денислав, които се нуждаят от продължително лечение.

    „Това се случва за пръв път в нашето село, вчера Ралица ми предаде красив плик с картичка и сумата, която ще предам на кмета на село Смилян за двете дечица.“, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

    „Нека доброто стане заразно, нашите деца са презадоволени, имат всичко от което се нуждаят, но има дечица, които повече се нуждаят от подарък!“, разкрива идеята за рождения ден на сина си Ралица. Семейство Марински от Момчиловци има по-голям син, който е в детска градина, а малкият Никола вече се учи да ходи.

    От Коледното парти на площада в Момчиловци, сред местните жители и гости на родопското село, бяха събрани 400 лв., които също са дарени за лечението на двете дечица от Смилян, които благодарение на помощта на стотици, в момента са на лечение в клиника в Турция.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини