Очакваната блокада се отлага, превозвачите няма да стачкуват

Планираните за понеделник-13 януари 2020 г протести на превозвачите се отлагат и блокади няма да има. Това стана ясно след среща на браншовите организации с премиера Бойко Борисов днес/10 януари 2020/ в Министерски съвет.

В Смолян и областта няма да има проблем с движението на автобуси по градски и извънградски линии, потвърди пред СмолянБГвести председателят на Областното сдружение на автобусните превозвачи Димчо Каров.

„Нашето национално сдружение е изпратило чрез Националното сдружение на общините информация до кметовене на всички общини, че протестът се отлага, тъй като е постигнато споразумение. Ние, като областно сдружение, ще се съобразим с решението на колегите на национално ниво и в понеделник транспорт ще има, автобусите ще се движат по график и сега сваляме от колите предупредителните знаци за протеста. ", уверява областният лидер на превозвачите в Смолянско.

Той допълни, че са получили специална благодарност от националното ръководство на сдружението за силната подкрепа и готовност на смолянските превозвачи да се включат в стачката, но добави, че в Смолянска област има много сериозни проблеми с обществения превоз, които са специфични за нашия планински регион и дори не са така изразени на национално ниво.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини