Новите глоби и наказания за нарушения по пътищата влизат в сила от 21-ви януари

Отчитайки спад на пътните произшествия за 2019-та година, от полицията в Смолян припомнят, че от 21 януари 2020г влизат в сила новите наказания и глоби за нарушения на правилата за движение по пътищата.

Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място с над 50км/ч. се наказва с глоба 700лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5км/ч глобата се увеличава с 50лв.

За същото нарушение, извършено извън населено място наказанието е глоба 600лв., като за всеки следващи 5км/ч. глобата се увеличава с 50лв.

Водачът на моторно превозно средство за обществен превоз на пътници и опасни товари, който превиши скоростта с над 50км/ч получава наказание 1000лв. глоба и три месеца лишаване от право да управлява МПС, като за всеки 5км/ч над 50 км/ч глобата се увеличава с 50лв.

От 21 януари към посочените наказания за превишаване на скоростта с повече от 20км/ч се прибавя отнемане на контролни точки, чийто брой зависи от превишаването на максимално разрешената скорост.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини