Три безплатни филмови програми предлага Планетариумът в Смолян тази събота

Планетариумът в Смолян се включва в инициативата "ДЕНЯТ ЗА ВАС" и ще посреща смолянчани и гостите на града с безплатни посещения. На 18 януари (събота) всички, решили да се възползват, могат да посетят Планетариума и да гледат програмите с „вход свободен“:

11:00 - Пътешествие в Космоса
15:00 - Пътуване към Слънцето
16:30 - Легенди за съзвездията

Инициативата „Денят за вас“ е на Министерството на туризма и започва реализация в общините, които имат условия за развитие на зимни спортове и планински туризъм.

Тази година проектът ще стартира в община Смолян на 18 януари. Предвижда се редица емблематични туристически забележителности в Смолян да са с вход свободен, а в същия ден в общината ще бъде отбелязан и Световният ден на снега. В третата събота на януари всички гости и жители на града ще могат да посетят без такса Планетариума в Смолян, Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ и Художествената галерия.

Целта на този проект е да се привлекат повече туристи, които да се запознаят с културно-историческите забележителности, бита и атракциите в региона. Така ще бъде надграден и обогатен основният зимен туристически продукт и ще се създаде цялостна услуга, отговаряща на разнообразните потребности на посетителите.

„Денят за вас” е част от кампанията на Министерството на туризма „Естествено в България“, която в сътрудничество с бизнеса и местните власти подпомага развитието на вътрешния туризъм.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини