Почти 11 хил. лв. събра Община Смолян от продажба на календари, парите са за лечението на малките Радина и Денислав от Смилян

Изображение 1 от 3

    10 770лв. е събраната сума от продажбата на календарите за 2020-та година на Община Смолян.

    Още със старта на продажбите беше обявено, че събраните средства ще бъдат дарени за лечението на двете бебенца от село Смилян Радина и Денислав, които се нуждаят от специализирано лечение и продължителна рехабилитация, за която семействата им нямат финансов ресурс.

    Съдбата на Радина и Денислав обедини хиляди хора, институции, учреждения. В първия етап на кампанията, която стартира в края на миналата година бяха събрани близо 13 хиляди лева. Във втория етап от началото на тази година, само за половин месец бяха събрани още близо 6 хиляди лева. Сега към необходимата сума се прибавят и почти 11 хиляди лева, които Община Смолян осигурява чрез продажбата на календарите са авторски фотоси от Родопите.

    На 6 януари дечицата заминаха за лечение в клиника в Турция, а финансовата помощ за тях не спира и всеки ден постъпват нови дарения.

    „Благодарим на всеки, който отдели средства за каузата, но най-вече благодарим на всички които се включиха в разпространението на календарите, за да бъдат те по-достъпни!“, добавиха от общинската администрация.

    Това са магазини за сувенири "Мария", Магазини за GSM аксесоари "Rtel" и " Smobile", двете книжарници в Райково, "Елкорект Кокаров" ЕООД, Застрахователен брокер "Балкан", Студио за красота "Кукла", Халоцентър "Афродита", хранителен магазин в с. Елховец "Боги ММ", кметство Смилян, доброволците, които събраха 600 лв.,както и на всички заводи и цехове, които закупиха календара за служителите си.

    „В най-скоро време парите ще бъдат дарени на двете семейства. Радваме се, че инициативата на Община Смолян не просто показва красотата на Родопите, но и подпомага добри каузи!“, допълват от Общинската управа.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини