9 °C

Устовци предупреждават: Ще протестираме, ако не се премахне тото пункта пред Пощата!

Изображение 1 от 2

  Инициативен комитет „За Устово“ е изпратил позиция до кмета на Община Смолян Николай Мелемов, свързана с отказа да се премести тото-пункта, който жители на едноименния квартал пожелаха да бъде преместен.

  В подписка, подкрепена от над 300 души от квартала, в края на миналата година се настоя пункта да се премахне тъй като според хората той от една страна е незаконен, от друга неестетичен и поставен пред сградата на пощата с емблематично художествено пано от мозайка, е неморално да остане там, защото не отговаря на културните ценности на градската среда, а и на желанието на местните жители.

  Публикуваме без редакция част от писмото на ИК „За Устово“ до кмета на Община Смолян:

  «Вчера получихме от Вас отговор с изх. № ДЛО 11067-002/20.01.20 г., в който очаквахме да прочетем за мерките и действията, които сте предприели за отстраняване на нарушенията при поставянето на този преместваем обект, също така и за предприета процедура за търсене на дисциплинарна отговорност от длъжностните лица, конкретно отговорни за това.

  Вместо конкретен срок за незабавно преместване на незаконно поставения тотопункт, получихме едно писмо, в което се изброяват в числов порядък наличните в общинската администрация документи, касаещи процедурата по поставянето на въпросния тото-пункт, които ние всъщност познаваме.

  Следователно, без да сме получили дългоочакваното от нас експертно потвърждение или отхвърляне на подадените сигнали за нередности, с помощта на необичайна анаграма, подложихме на тълкуване Вашия отговор и установихме, че:

  • Разрешение за поставяне на преместваем обект от главния архитект, тото-пунктът не притежава към момента на неговото поставяне. Представеното от Вас Разрешение е с дата 30.12.2019 г., а поставянето на тото-пункта е през месец ноември. Дори когато сте сключили договор за наем на 13.11.2019 г. със собственика на обекта сте го задължили да представи документи за издаване на разрешение от главния архитект и в едномесечен срок след издаването му, да постави обекта на разрешеното място.

  При безспорни факти, че поставянето на тото-пункта предшества издаването на разрешение за неговото поставяне, следва да приложите разпоредбата на чл. 57а, ал. 1, т. 1 от Закона за устройство на територията, която гласи, че обектите по чл. 56, ал. 1 от закона, какъвто се явява и тото-пунктът се премахват в случаите, когато са поставени без разрешение.“

  В становището на Инициативния комитет се сочи още, че хората недоумяват защо тото пунктът не се премества на друго място, въпреки че е незаконен и има масово недоволство. Жителите от квартала, които са представлявани от Инициативния комитет смятат още, че отговорът на кмета е непълен, неточен и неясен, и те очакват сериозно отношение към исканията им, като допълват, че за тях случаят няма да приключи докато не бъде решен.

  „Надяваме се на разумно разрешаване на проблема. Запазваме правото си за организиране на публичен протест в преценен от нас момент.“, пишат от ИК “Бъдеще за Устово“.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
  27 фев 2020
  Последни новини