Устовци предупреждават: Ще протестираме, ако не се премахне тото пункта пред Пощата!

Изображение 1 от 2

  Инициативен комитет „За Устово“ е изпратил позиция до кмета на Община Смолян Николай Мелемов, свързана с отказа да се премести тото-пункта, който жители на едноименния квартал пожелаха да бъде преместен.

  В подписка, подкрепена от над 300 души от квартала, в края на миналата година се настоя пункта да се премахне тъй като според хората той от една страна е незаконен, от друга неестетичен и поставен пред сградата на пощата с емблематично художествено пано от мозайка, е неморално да остане там, защото не отговаря на културните ценности на градската среда, а и на желанието на местните жители.

  Публикуваме без редакция част от писмото на ИК „За Устово“ до кмета на Община Смолян:

  «Вчера получихме от Вас отговор с изх. № ДЛО 11067-002/20.01.20 г., в който очаквахме да прочетем за мерките и действията, които сте предприели за отстраняване на нарушенията при поставянето на този преместваем обект, също така и за предприета процедура за търсене на дисциплинарна отговорност от длъжностните лица, конкретно отговорни за това.

  Вместо конкретен срок за незабавно преместване на незаконно поставения тотопункт, получихме едно писмо, в което се изброяват в числов порядък наличните в общинската администрация документи, касаещи процедурата по поставянето на въпросния тото-пункт, които ние всъщност познаваме.

  Следователно, без да сме получили дългоочакваното от нас експертно потвърждение или отхвърляне на подадените сигнали за нередности, с помощта на необичайна анаграма, подложихме на тълкуване Вашия отговор и установихме, че:

  • Разрешение за поставяне на преместваем обект от главния архитект, тото-пунктът не притежава към момента на неговото поставяне. Представеното от Вас Разрешение е с дата 30.12.2019 г., а поставянето на тото-пункта е през месец ноември. Дори когато сте сключили договор за наем на 13.11.2019 г. със собственика на обекта сте го задължили да представи документи за издаване на разрешение от главния архитект и в едномесечен срок след издаването му, да постави обекта на разрешеното място.

  При безспорни факти, че поставянето на тото-пункта предшества издаването на разрешение за неговото поставяне, следва да приложите разпоредбата на чл. 57а, ал. 1, т. 1 от Закона за устройство на територията, която гласи, че обектите по чл. 56, ал. 1 от закона, какъвто се явява и тото-пунктът се премахват в случаите, когато са поставени без разрешение.“

  В становището на Инициативния комитет се сочи още, че хората недоумяват защо тото пунктът не се премества на друго място, въпреки че е незаконен и има масово недоволство. Жителите от квартала, които са представлявани от Инициативния комитет смятат още, че отговорът на кмета е непълен, неточен и неясен, и те очакват сериозно отношение към исканията им, като допълват, че за тях случаят няма да приключи докато не бъде решен.

  „Надяваме се на разумно разрешаване на проблема. Запазваме правото си за организиране на публичен протест в преценен от нас момент.“, пишат от ИК “Бъдеще за Устово“.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  09 юли 2020
  Последни новини