10 °C

От деца до ветерани в благотворителния турнир по тенис на маса в Смилян, събрал над 2 хиляди лева

Изображение 1 от 6

  Организаторите на турнира възнамеряват да го превърнат в ежегодна традиция

  В истински празник на спорта и взаимопомощта се превърна благотворителният турнир "Спортуваме и помагаме на Радина и Денислав от Смилян", който се проведе този уикенд в смолянското село. Турнирът се организира почти в продължение на месец от читалището, кметството, училището и спортен клуб по тенис на маса "Орфей" в село Смилян.

  В надпреварата с благотворителна цел се включиха 65 участници - 26 във възрастова група до 15 години и 39 във възрастова група 15+ години. Участниците бяха от Смилян, Смолян, Могилица, Кремене, Бяла река, Рудозем, Пловдив и специалните гости на турнира от СКТМ "Юнак"-2005 - гр. Ардино.Най младият участник бе Арда Джебеджи от Ардино, а ветеран сред участниците - 62-годишният руски художник Сергей Артек, живеещ в село Кремене.
  Събитието успя да събере 600 лв. от такси участие и вход за зрители и допълнителни дарения в размер на 1501 лв, или общо 2101 лв. в подкрепа лечението на малките Радина и Денислав в чужбина.


  Турнирът премина в три кръга при оспорвани елеминации, квалификациони групи, осмина-финали, четвърт-финали. Полуфиналите и финалите определиха и победителите в двете възрастови категории:
  До 15 г.:
  І -во място - Ивайло Шатев, Смолян
  ІІ -ро място - Георги Пачеджиев , Смолян
  ІІІ -то място - Виктор Пашов,Смолян
  15 г-+:
  І -во място - Сиделя Мутлу, Ардино
  ІІ -ро място - Нуркан Халилходжа, Ардино
  ІІІ -то място - Кирил Русев, Смолян

  С този резултат и ярки емоции от състезанието участници и организатори останаха удовлетворени от духа на провеждане на събитието, обединени в желанието си този турнир да стане ежегоден за Смилян.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
  26 фев 2020
  Последни новини