От деца до ветерани в благотворителния турнир по тенис на маса в Смилян, събрал над 2 хиляди лева

Изображение 1 от 6

  Организаторите на турнира възнамеряват да го превърнат в ежегодна традиция

  В истински празник на спорта и взаимопомощта се превърна благотворителният турнир "Спортуваме и помагаме на Радина и Денислав от Смилян", който се проведе този уикенд в смолянското село. Турнирът се организира почти в продължение на месец от читалището, кметството, училището и спортен клуб по тенис на маса "Орфей" в село Смилян.

  В надпреварата с благотворителна цел се включиха 65 участници - 26 във възрастова група до 15 години и 39 във възрастова група 15+ години. Участниците бяха от Смилян, Смолян, Могилица, Кремене, Бяла река, Рудозем, Пловдив и специалните гости на турнира от СКТМ "Юнак"-2005 - гр. Ардино.Най младият участник бе Арда Джебеджи от Ардино, а ветеран сред участниците - 62-годишният руски художник Сергей Артек, живеещ в село Кремене.
  Събитието успя да събере 600 лв. от такси участие и вход за зрители и допълнителни дарения в размер на 1501 лв, или общо 2101 лв. в подкрепа лечението на малките Радина и Денислав в чужбина.


  Турнирът премина в три кръга при оспорвани елеминации, квалификациони групи, осмина-финали, четвърт-финали. Полуфиналите и финалите определиха и победителите в двете възрастови категории:
  До 15 г.:
  І -во място - Ивайло Шатев, Смолян
  ІІ -ро място - Георги Пачеджиев , Смолян
  ІІІ -то място - Виктор Пашов,Смолян
  15 г-+:
  І -во място - Сиделя Мутлу, Ардино
  ІІ -ро място - Нуркан Халилходжа, Ардино
  ІІІ -то място - Кирил Русев, Смолян

  С този резултат и ярки емоции от състезанието участници и организатори останаха удовлетворени от духа на провеждане на събитието, обединени в желанието си този турнир да стане ежегоден за Смилян.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини