Трима 19-годишни младежи задържани за притежание и употреба на наркотици зад волана при спецакция

Един водач с алкохол зад волана и трима задържани за притежание на наркотици, е резултатът от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотици, както и разпространение на наркотични вещества, разпоредена със заповед на директора на ОДМВР-Смолян.

На 29 януари са започнати две бързи производства срещу 19-годишния Е.И. от Доспат, задържан да шофира в града  „Ауди А4“ след употреба на амфетамини и тетрахидроканабинол. Три часа по-късно при извършване на обиск, у младежа са открити 0.2 грама амфетамин, а при претърсване на автомобила му са намерени и 0.32 гр. марихуана. Е.И. е задържан за срок до 24 часа.

Същия ден в полицията в Девин са започнати две бързи производства срещу 21-годишния М.Б. от Доспат, който управлявал "Фиат Марея" след употреба на амфетамини и тетрахидроканебинол, установено с техническо средство. Срещу 21-годишния М.Б., е образувано второ бързо производство, за открития в автомобила 0.10 гр. амфетамин и е задържан за срок до 24 часа.

 Пампорово е бил задържан 20-годишен мъж от Казанлък, в чийто хотелски апартамент в курорта, отдаден за служебно ползване, е намерена и иззета суха растителна маса с бруто тегло 0,52 грама, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. След извършен личен обиск в хастара на якето му са открити 96,85 грама марихуана, а в раницата му 25,31 грама марихуана. 20-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа.

За алкохол зад волана на 30.01.2020 г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 19-годишния Т.Б.от Смолян, проверен от полицейски патрул около 03.38 ч. на ул. "Полк. Дичо Петров". Тестът показал, че младежът управлявал лек автомобил марка" Фиат Пунто" с 1.44 промила в издишания въздух и е задържан за срок до 24 часа.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини