Приеха новия бюджет на община Смолян, най-много нарастват парите за образование-2 млн.лв. повече

Изображение 1 от 2

  Общинският съвет в Смолян гласува и прие бюджета на Общината за 2020 г.  с рамка близо 54,4 млн. лв.

  18 съветници гласуваха „за“, 7 бяха против, а трима се въздържаха.
  Финансовата рамка на Общината е най-голямата за последните 15 години. Бюджетът е с 6 млн. лева повече спрямо миналогодишния.
  От него 16 млн.лв. са за сектор „Образование“, при 14 млн лн за м.г. Има увеличение и в заложените средства за здравеопазване и социални дейности. Това обяви председателят на бюджетната комисия в ОбС Стоян Иванов. „Бюджетът е балансиран и осигурява средства за всички важни сфери на обществения живот“, категоричен бе вносителят му кмета Николай Мелемов.

  Приходите са 54 389 315 лв., толкова са и разходите. Бюджетът е съобразен с икономическите тенденции и планът за развитие, целящи превръщането на община Смолян в център за запазване на традициите и развитие на иновации, ангажиран с повишаване стандарта на живот, благоприятен за бизнес и инвестиции, и привлекателна жизнена среда.
  Бяха направени и няколко конкретни предложения по проекта за бюджет. С 20 хиляди лв. ще бъде възстановен плувния басейн в ДГ „Слънце“ в Смолян. Ще бъдат заложени средства за проектиране на пътя до Хайдушки поляни, както и изграждане на подпорна стена в село Кошница.
  След гласуването на проекта за бюджет с направените промени, той става бюджет за 2020 г. на община Смолян, обяви председателят на Общински съвет – Смолян Венера Аръчкова.

  Опозицията в местния парламент обаче обяви бюджета за „не балансиран“ и „нереалистичен“, тъй като значително са завишени заложените средства от очаквани приходи от продажби и отдаване под наем на общинско на имущество,нещо, което е невъзможно, поради липса на инвестиционен интерес, обезлюдяване и поредица години, в коит отова не се е случвало дори при по-добри икономически показатели.

  На дискусия бяха подложени и исканите допълнително около 670 хил лв. от местния бюджет за кучешкия приют, като опозицията твърди, че проектът е значително оскъпен и може да се направи за много по-малко пари. Направи се дори предложение кучешкият прият да бъде изтеглен като разход от рамката на проекта за бюджет, но след гласуване то не се прие, като 16 от гласовете на съветниците всъщност бяха "Въздържал се". 
   

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
  02 юли 2020
  Последни новини