Две катастрофи за ден в Смолян с жени зад волана, направили нарушения

През изтеклото денонощие са регистрирани две пътнотранспортни произшествия с леко пострадали участници, съобщават от полицията в Смолян.

Първият инцидент е станал коло 08:20 ч. на ул."Миньорска", където лек автомобил "Тойота Ярис", управляван от 32-годишната Е.Ч. от Смолян навлиза в лявата част на платното за движение и се удря челно в правомерно движещ се багер "Хидромег" с хасковска регистрация, собственост на акционерно дружество, управляван от смолянчанина Д.Д. на 55 г. При катастрофата леки наранявания е получила 32-годишната жена, управлявала лекия автомобил. Според полицията, причина за пътнотранспортното произшествие е загуба на контрол над лекия автомобил, придизвикано от движение с несъобразена скорост с пътните условия.

Същия ден около 13:30 ч. Е станало друго пътно произшествие на ул. "Д-р Петър Берон" в близост до бензиностанцитния в областния град. Зад волана на лек автомобил "БМВ 725" е бил 26-годишния С. И. от Смолян, който се удря в неправилно завиващ в обратна посока лек автомобил "Деу Матиз" с пловдивска регистрация, собственост и управляван от 58-годишната М.П. от Смолян. При катастрофата леко ранена жената, която е получила леки наранявания в областта на главата, без опасност за живота. Причина за произшествието е неправилна маневра завиване в обратна посока. И в двата случая са използвани обезопасителни колани.

СмолянбГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ?
    ?
    2 0
    14:36, 31 яну 2020
    Защо не сте писали, че е било заледено на ул. Миньорска.. и след като е станала белята са се сетили да опесъчават !?!?
Последни новини