Плакет и поздравителен адрес от просветното министерство за вековния юбилей на Райковската гимназия

Изображение 1 от 3

  Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова посети ППМГ “Васил Левски“ в Смолян по случай 100-годишния юбилей на училището. Тя беше гост на училището заедно с началника на РУО - Смолян Мария Семерджиева, като още на входа бяха посрещнати с

  традиционната пита и юбилейна значка с лика на патрона на гимназията Васил Левски. Гости на честването, проведено на 29.01.2020г. в сградата на гимназията, бяха настоящи и бивши директори, учители-ветерани, възпитаници на гимназията, както и настоящи преподаватели от образователни институции в община Смолян. Директорът на училището Мария Илиева приветства гостите и представи накратко историята на гимназията, чието начало е поставено на 29.01.1920 г. със заповед на Министерството на народното просвещение за създаването на Райковска смесена гимназия. Мария Илиева благодари за съвместната работа и подкрепата от страна на община Смолян, Регионалното управление на образованието и Министерството на образованието и науката, благодарение на които училището разполага с една от най-модерните спортни зали в страната, както и цялостна реконструкция на сградата.

  Тя подчерта, че училището е получило най-много средства по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в Смолян“, реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г, по която сградата е изцяло реновирана, изпълнени са дейности за енергийна ефективност, обновено е прилежащото дворно пространство, изграден е изцяло нов физкултурен салон и система за видеонаблюдение, а класните стаи са оборудване с интерактивни дъски.

  Директорът на гимназията представи на гостите и презентация, подготвена от учениците от клуба по история и краезнание „Обичам България“ в училището, през което за 100 години са преминали и обучени над 8 000 ученици.

  „Аз съм участникът, който най-често присъства на всички събития, които провеждате, щастлива съм да ви поздравя със 100 - годишния юбилей на гимназията. Постиженията на учители и ученици са много, радвам се, че успяхме да подобрим материалната база, създадени са условия децата да спортуват. Знам, че училището ще постига още нови върхове и ще се развива. Пожелавам на вас и учениците здраве, много успехи и постижения.“, това каза в поздравлението си към учителите и гостите началникът на РУО - Смолян Мария Семерджиева. Тя обяви още, че честванията продължават, като на 18 февруари 2020 г. в новата и модерна спортна зала на гимназията ще се проведе за първи път състезанието „Лъвски скок“, в което участват всички образователни институции от област Смолян, носещи името на Васил Левски.

  Заместник - министър Таня Михайлова поздрави училището за юбилея, за огромната работа, която е свършена за модернизиране на сградата и оптимизиране на учебния процес, и връчи поздравителен адрес до преподавателите и учениците на гимназията от името на министъра на образованието Красимир Вълчев. За 100-те години от създаването си ППМГ“Васил Левски“- Смолян беше удостоена и с юбилеен плакет от МОН.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  09 юли 2020
  Последни новини