2 °C

Плакет и поздравителен адрес от просветното министерство за вековния юбилей на Райковската гимназия

Изображение 1 от 3

  Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова посети ППМГ “Васил Левски“ в Смолян по случай 100-годишния юбилей на училището. Тя беше гост на училището заедно с началника на РУО - Смолян Мария Семерджиева, като още на входа бяха посрещнати с

  традиционната пита и юбилейна значка с лика на патрона на гимназията Васил Левски. Гости на честването, проведено на 29.01.2020г. в сградата на гимназията, бяха настоящи и бивши директори, учители-ветерани, възпитаници на гимназията, както и настоящи преподаватели от образователни институции в община Смолян. Директорът на училището Мария Илиева приветства гостите и представи накратко историята на гимназията, чието начало е поставено на 29.01.1920 г. със заповед на Министерството на народното просвещение за създаването на Райковска смесена гимназия. Мария Илиева благодари за съвместната работа и подкрепата от страна на община Смолян, Регионалното управление на образованието и Министерството на образованието и науката, благодарение на които училището разполага с една от най-модерните спортни зали в страната, както и цялостна реконструкция на сградата.

  Тя подчерта, че училището е получило най-много средства по проект "Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в Смолян“, реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г, по която сградата е изцяло реновирана, изпълнени са дейности за енергийна ефективност, обновено е прилежащото дворно пространство, изграден е изцяло нов физкултурен салон и система за видеонаблюдение, а класните стаи са оборудване с интерактивни дъски.

  Директорът на гимназията представи на гостите и презентация, подготвена от учениците от клуба по история и краезнание „Обичам България“ в училището, през което за 100 години са преминали и обучени над 8 000 ученици.

  „Аз съм участникът, който най-често присъства на всички събития, които провеждате, щастлива съм да ви поздравя със 100 - годишния юбилей на гимназията. Постиженията на учители и ученици са много, радвам се, че успяхме да подобрим материалната база, създадени са условия децата да спортуват. Знам, че училището ще постига още нови върхове и ще се развива. Пожелавам на вас и учениците здраве, много успехи и постижения.“, това каза в поздравлението си към учителите и гостите началникът на РУО - Смолян Мария Семерджиева. Тя обяви още, че честванията продължават, като на 18 февруари 2020 г. в новата и модерна спортна зала на гимназията ще се проведе за първи път състезанието „Лъвски скок“, в което участват всички образователни институции от област Смолян, носещи името на Васил Левски.

  Заместник - министър Таня Михайлова поздрави училището за юбилея, за огромната работа, която е свършена за модернизиране на сградата и оптимизиране на учебния процес, и връчи поздравителен адрес до преподавателите и учениците на гимназията от името на министъра на образованието Красимир Вълчев. За 100-те години от създаването си ППМГ“Васил Левски“- Смолян беше удостоена и с юбилеен плакет от МОН.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 23.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
  23 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
  23 фев 2020
  Последни новини