Бум на пожари поради небрежност с открит огън, склад изгоря в Смолян

Високите дневни температури и продължителното засушаване, в съчетание с небрежното човешко поведение, рязко увеличават вероятността от възникване на запалвания с последващи пожари в тревните площи, предупреждават от „Пожарна безопасност и защита на населението”- Смолян. Само през последните три дни в областта възникнаха няколко пожара в тревна растителност, при които бяха спасени гора и сгради.

На 31.01.2020 г. в 10:57 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в навес на ул. „Миньорска“ в Смолян, собственост на 75–годишен мъж. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън, а щетите са сериозни. Изгорели са масивни складови и спомагателни постройки, огънят е погълнал 5 кубика дърва за огрев, унищожена е ПВЦ дограма, опушени са 150 кв.м. стени, а произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Смолян.

Останалите над 10 произшествия, станали в дните от 31 януари до 2 февруари, са пердизвикани от задръстени комини и човешка небрежност при боравене с открит огън. Спасени са били близо 50 дка смесена гора и 4 сгради от два екипа на РСПБЗН – Неделино, както и 4 леки автомобили в близост до пламнал контейнер в Смолян. Пожарникари и местни жители доброволци, спасиха сграда и помогнаха за овладяването на огнен инцидент на площ около 3000 кв. м. в сухи треви край неделинското село Средец, също предизвикан от човешка небрежност.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини