11-годишният Анхел от Широка лъка страда от сънна апнея, организират автомобилна надпревара с благотворителна цел за момченцето

Младежите от голямата автомобилна общност „Колите на Смолян“ за поредна година организират благотворителен дрифт-състезание. На 9 февруари младежите канят всички любители на майсторското шофиране и адреналина на високите скорости и мирис на гуми на полигона край село Полк. Серафимово. Състезанието ще се проведе от 13.00ч. до 16 ч. под надслов „Да помогнем на малкия Анхел!“.

"Колите в Смолян" приканва всички автомобилни ентусиасти, без значение на марката кола, която карат, събитието се прави с благотворителна кауза. Малкият Анхел на 11 години от с. Широка лъка се нуждае от апарат за дишане, който е живото спасяващ, сумата е 3000лв., които са непосилни за 67-годишната жена, която се грижи за него!“, призовават организаторите, за които това е поредната акция в помощ на болни деца и млади хора през последните три години.

Апаратът, с който малкия Анхел сега диша, показан на снимката, е собственост на професора, който работи с него и се използва временно докато се съберат парите за закупуването на личен такъв. Детето има сънна апнея (най- висока степен) която не му позволява да диша вечер. Всеки, който иска да помогне на малкия Анхел може да го направи на мястото на събитието, където ще има поставена кутия или по дарителска сметка : :

BG71IABG74911002020100 INTERNATIONAL ASSET BANK BIC code: IABGBGSF титуляр Минка Асенова Ковачева.

„Нека направим една шумна сбирка и да покажем, че джигитите също имат големи сърца!", казват младежите-организатори.

Линк към оригиналният пост за Анхел направен днес от Минка Ковачева : https://www.facebook.com/groups/1901058446877313/permalink/2478587815791037/

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини