Шофьори за първия сняг: Пътищата в Смолянско са ад, екипи на КАТ спират колите за вериги

Масово недоволство на шофьори в Смолянско заради непочистени пътища, установи СмолянБГвести. Водачите са категорични, че пътят за Пампорово е ад, не е почистен и е труден за движение. Пътят от Пловдив за Смолян също не е почистен, автобусите се движат трудно, а полицейски патрули спират колите и ги отбиват, за да слагат вериги на бензиностанцията, преди стръмното изкачване към Пампорово.

Снегорин не е минавал от Чепеларе за Смолян, твърдят пътуващи по трасето и казват, че е ужасно, нито една машина не е минавала, като и самия град Чепеларе е целият в снежни коловози. Шофьорите масово недоволстват, че първият сериозен сняг за тази зима "пак ни изненада", а фирмите не могат да се справят.

 Според пътуващите от Смолян за Девин има снегорин, но той е спрял на пътя и не чисти, а водачите трудно преминават. По това направление екипи на Пътна полиция също отбиват колите за да слагат вериги.

Според Агенция „Пътна инфраструктура“ пътищата са проходими при зимни условия. 

Припомняме, че още сутринта на 5 февруари от АПИ обявиха, че се ограничава движението на МПС с маса над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала", прохода"Рожен"  и "Печинско". По всички тези проходи преминаването е задължително с вериги.

По цялата републиканската пътна мрежа на територията на община Доспат, Борино и Девин, поради снеговалеж с висока интензивност и снегопочистване също се забранява движението на камиони с ремаркета и полуремаркета. Снеговалежът продължава в Смолянска област, на Пампорово има нов сняг над 20 см. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    генетика
    0 0
    13:55, 5 фев 2020
    Българите така и не запомниха, че през зимата вали сняг.
Последни новини