Автобус с 30 деца закъса на Пампорово, населени места в две общини без ток

Към 17.30 ч. на 5 февруари няма затворени пътища в област Смолян въпреки интензивните снеговалежи, като снежната покривка вече достига 50 см.

Множество закъсали автомобили, тирове, линейка и дори снегорини по пътищата заради снеговалежа, който в края на деня намаля, но все още продължава. По информация на областния управител на Смолян Андриян Петров към момента има закъсал автобус, превозващ 30 деца от Турция в района на бензиностанцията на Пампорово. Рейсът е бил без вериги в зимните условия. В момента автобусът се изтегля, екипите на Пътна помощ са на място за да помогнат за освобождаването на автобуса и движението по пътя ще се нормализира, увери Петров.

Заради снега без електрозахранване са населени места в община Баните и в община Смолян – в района на Арденското корито, Серафимово и Фатово. Навсякъде има екипи на електроразпределетилното дружество и се очаква до час навсякъде електричеството да бъде възстановено. Екипите на ЕВН работят, но условията са затруднени и се очаква захранването да бъде възстановено до полунощ.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини