Поетапно спират движението между Пампорово и Чепеларе, все още 20 населени места са без ток

Нови снеговалежи и вихрушки от силния вятър затрудняват движението и възстановяването на прекъснатото на 5 февруари електрозахранване на множество села на Смолян и областта.

Няма бедстващи хора в област Смолян, но все още около 20 населени места в областта са без ток. Най-сериозно е положението в община Баните, където има прекъснат електропровод, 12 населени места и част от общинския център Баните са без електрозахранване. Ток няма и в населени места в общините Девин, Златоград и Рудозем. Екипите продължават работа, като се очаква до края на деня да приключат и захранването да бъде възстановено.

Продължава превоза на цистерни с газ от Чепеларе към Пампорово, като движението в този участък се спира поетапно и автомобилите изчакват. Курортът е пълен с туристи и газта трябва да бъде доставена за комплекса.

Ограниченията за движение на автомобилите с вериги през проходите в област Смолян и ограничението на товарните автомобили под 12 тона и без ремаркета и полуремаркета все още са в сила. Изпратена е допълнителна почистваща техника от Пловдив, която в момента работи на републиканския път от Асеновград – Чепеларе – Смолян – Мадан. Обстановката в областта постепенно се нормализира, очаква се днес да отпадне ограничението за движение с вериги.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини