Бабата на Анхел от Широка лъка: "Добри хора, благодаря ви от сърце! Не пращайте повече пари, нужните са събрани!"

Парите за спасителния апарат за дишане на 11 -годишният Анхел от Широка лъка са събрани за 24 часа поради големия отзвук на кампанията, предизвикана  след поста на баба му Минка Ковачева в социалната мрежа. Жената, която се грижи за детенцето, се свърза със Смолян Бгвести, за да обяви, че прекратява акцията за набиране на средства, защото нужните 3 хил.лв. за закупуване на апарата, както и други средства- за транспорт и техническа настройка на самия апарат, са събрани.

67-годишната жена изказа искрена благодарност към всички, дарили пари, за да може малкото й момче да диша. „Благодарна съм от цялото си сърце, толкова бързо се включиха и то толкова много хора! За един ден ги събрахме, моля обявете, да не пращат повече на сметката, акцията завърши благополучно!“, каза още пред репортер на СмолянБГвести възрастната жена, която се грижи за малкия Анхел.

Часове след поста на Минка Ковачева с молба за помощ, младежите от голямата автомобилна общност „Колите на Смолян“ обявиха, че организират благотворителен дрифт-състезание в помощ на болното момче.

„Ще се съберем и ще решим къде да пренасочим средствата, имаме няколко възможни каузи, за които да помогнем. Ще решим също така дали мотосъстезанието ще се проведе в планирания ден – 9 февруари или ще го отложим заради времето. Ще го обявим допълнително.“, каза един от основните организатори от „Колите на Смолян“ Деян Кенанев.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини