От 10 февруари плащаме на "едно гише", Община Смолян отваря Център за услуги и информация за гражданите

    В следствие на обединението на дейностите и услугите от администрацията на Общината са съкратени 17 души

    Планираният център за информация и услуги за гражданите на едно място стартира от началото на идната седмица- 10 февруари 2020г. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на Община Смолян, като всички услуги ще се предоставят там. "Прави се с цел удобство на гражданите, за да не се чудят къде и как да бъдат обслужвани, а всичко да бъде комплексно", каза кметът на Смолян Николай Мелемов.

    Центърът се намира в сградата на общинската администрация, разполага с 4 гишета – деловодство, ГРАО , устройство на територията и местни приходи. Гражданите ще могат да заявят съответната услуга, да я заплатят с дебитна или кредитна карта и да получат услугата на същото място.

    „Тези, които нямат дебитни карти или предпочитат да плащат в брой, ще има отворени каси, на които ще се плащат местните такси, за автомобили, данък сгради, такса смет. Постарали сме се максимално да облекчим гражданите, отоплено е и от следващата седмица понеделник- вторник сме готови.“, каза секретарят на Община Смолян Момчил Николов и допълни, че в момента текат последни довършителни дейности.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини