Спасителите на човешки живот Денис и Марчело от Елховец с "Отличен" на националния конкурс "Пожарникар на годината"- 2019

Изображение 1 от 3

    На официална церемония в Националния дворец на културата София днес бяха връчени наградите в националния конкурс „Пожарникар на годината – 2019г.“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Смолян.

    Със заповед на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл.комисар Николай Николов са определени победителите и отличените в заключителния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2019г.“

    Подгласник в раздел „В“ пожарникар на годината от направление „Контролна дейност“, подраздел за държавни служители е мл.инспектор Иван Минков – мл.инспектор в РСПБЗН – Чепеларе към РДПБЗН-Смолян.

    В категорията „Отличен“ за конкретен съществен принос за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението- грамоти и плакети получиха младежите Денис Брахомов и Марчело Адилов от с. Елховец, които с риск за живота си спасиха 76-годишна жена от горящата й къща в село Чокманово.

    На церемонията по награждаването присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски, зам.главният секретар на МВР гл.комисар Георги Арабаджиев и други висши ръководни служители от МВР, както и кмета на София Йорданка Фандъкова.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини