Седем години по-късно, местната власт отново предлага платени паркинги в Смолян

Работи се по нова организация на движението, свързана с осигуряване на паркинги на няколко места, съобщи зам.-кметът Марин Захариев. „Това ще е задача на Общинския съвет в следващите два-три месеца, за да може през пролетта да имаме зони за паркиране, да има възможност да се плаща и извън зоните."

По думите на Захариев обаче това първо трябва да получи одобрение на Общинския съвет и припомни, че предложението вече е било правено през 2013г, но отхвърлено от колективния орган за местно самоуправление. “Ще се изготви нова наредба за организация на платено паркиране, с възможности да се осигурият места на еднопосочни улици, като в едната страна да може да се паркира. 

Зам.-кметът инж. Мариана Цекова обясни, че за да се случат тези промени, няколко наредби на Общината ще трябва да бъдат променени. „По Наредба № 1 за обществения ред ще има промени, работи се с експерти в момента.

В наредбата за местните данъци и такси вече има включени и такси за паркиране. Предстои да внесем предложения на Общински съвет, които се надяваме да бъдат приети и да удовлетворят всички. За улиците с достатъчно големи габарити от едната или другата страна ще се обособят паркоместа, ще бъде въведено на места и еднопосочно движение, за да се осигури място за паркиране. Промените в наредбите ще бъдат предложени първо за обществени консултации, за да се запознаят и гражданите с направените предложения“, уточни инж. Цекова.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини