Златоград изгражда парк с атракции и нов общински кооперативен пазар

Изображение 1 от 3

    В изпълнение на Концепцията за централна градска част на Златоград, преминала обществено обсъждане и одобрена от Общински съвет Златоград през 2008 година, ще бъдат извършени значителни промени в инфраструктурата на градската част. Теренът на сегашния пазар, който е общинска собственост, е отреден за озеленяване, като в тази част на града се предвижда да има паркова зона за кратка почивка, леки атракции, детска площадка и водна площ.

    Община Златоград предлага изграждането на нов общински кооперативен пазар, кйто да бъде зад сградата на „Свобода-97” АД. Изграждането му на база нова концепция, е провокирано от необходимостта да се осигури терен за разполагане на продукцията на местни производители от Община Златоград и съседните ни общини, така че да се даде възможност за по-добро обслужване на гражданите.

    В момента търговска дейност се извършва в няколко търговски обекта - книжарница, промишлени стоки, битови услуги и др., които са с различни фасадни решения и неугледен вид, непокрито вътрешно пространство, което при лоши атмосферни условия създава дискомфорт на търговци и посетители.
    За разполагане на продукцията на местните производители на зеленчуци и други продукти от собственото им стопанство бе определен терен, срещу сградата на Ес Би Ен. В момента част от имотите на този терен са възстановени на частни лица, с изключение на предвиденото за паркинг и бизнес - сграда.


    По Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, през МИГ Кирково – Златоград, Община Златоград получи одобрение на проектно предложение „Изграждане на паркова среда за широко обществено ползване в гр. Златоград”. Идеята за новия парк допълва и доразвива функциите на съществуващия, смятат от местната администрация.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини