Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш на възрастна жена и опитали да вземат печалбата

Задържаните вчера висши столични полицаи от III РПУ и СДВР са взели тото фиш на стойност 12 хил. лв. от възрастна жена, се разбра на брифинг на прокуратурата. Жената била обрана в трамвай, взели й портмонето, малко пари и тото фиша.

Тя подала сигнал в III районно, като преди кражбата дамата опитала да си вземе печалбата и разбрала, че това може да стане само от централния офис, а парите трябвало да бъдат преведи по банкова сметка. 

След като получил преписката, зам.-шефът на III районно я препратил на свой приятел, началник на група в сектор джебчийски кражби в СДВР. После разговарял с тотото, дори опитал и да депозира печелившия фиш и дал своя банкова сметка. Но не се стигнало до това, защото директорът на СДВР подал сигнал за нередности по преписката.

При ареста вчера фишът бил намерен в зам.-началника на РПУ-то.

Софийската районна прокуратура е била сезирана за случая на 11 февруари.

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Взет е телефона му и е направен обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства", съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Зам.-началникът на III РПУ в София и шефът на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят. Двамата са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пе
    Пенева
    5 0
    14:29, 13 фев 2020
    Родната полиция ни пази.
  • 2
    Ра
    Рали
    6 0
    19:27, 13 фев 2020
    Изглежда е заразно,когато се занимаваш само с кражби и измами.Прихващаш вируса.
  • 3
    Ст
    Стара чанта
    1 0
    11:06, 14 фев 2020
    До там ли стигнахте бе, "висши полицаи" ?! Гнусна, тъпа, арогантна измет ! Сега е интересно в кое управление ще ги преместят , или направо в министерството ! Не очакваме изненади от рода - дисциплинарно уволнени и ОСЪДЕНИ ! Това всеки го знае - че НЯМА да се случи ! Скапана държавица, изцяло обхваната от октопода - политическа мафия ! Визирам силите, стоящи зад превратчето `89, назначаването на милионерите, създаване на силовите групировки, вкарване на етническа партия в Парламента, създаването и приемането на "законите"...и...и...и ! Вечна слава на ДС/БКП и сателитчетата им !
Последни новини