Дечица от Чепеларе изработиха саморъчно над 2200 мартеници, продават ги, за да помагат на читалището в родния град

Децата от кръжока по шеф и кройка към читалище „Родопска искра 1880“ в Чепеларе изработиха 2280 мартеници, които вече са изложени за продажба пред читалището. Това съобщи председателят на културната институция Ангел Николов и допълни, че инициативата се реализира за трета поред година и вече е традиция, както и украсяването на дървото пред читалището.

„И тази година деца и възрастни участници в кръжока по шев и кройка изработиха 2 280 броя мартеници. Една част от тях са низани с маниста ръчно, а друга част са изплетени на една кука. Средствата, които влагаме за закупуването на материали са лични- от мен от другите участници, както и от ръководителя на кръжока Мария Бечева.“, разказа за СмолянБГвести Николов.

Със събраните от мартенички около 500 лв. през миналата година са закупени дърва за отопление, коледна украса, час от тях са използвани за заплащане на такса за участие във фестивал.

Разбира се нещата не вървят винаги гладко, но е важно да има колектив и хората да обърнат съзнанието си, и да погледнат по- дълбоко в читалищното дело. Читалищата имат нужда от хора, а непременно и хората са свързани с тях.“, обобщи младият и активен читалищен деятел от Чепеларе.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини