Природо-математическата гимназия в Смолян постави началото на майсторски клас по обществени науки

Изображение 1 от 2

    Профилираната природо-математическа гимназия „Васил Левски“ в Смолян постави началото на майсторския клас в по обществени науки и гражданско образование в област Смолян, регионална квалификация на учители, чрез открити уроци и споделяне на добри практики.

    Първият открит урок по философия за смисъла на живота като философски проблем, беше поставен в IX б клас, в който по иновативен начин учител и ученици се опитаха да открият отговора на въпроса. Работата им наблюдаваха учители от Смолян и областта, както и експерти от РУО Смолян.

    Учениците анализираха философски фрагменти на принципа на „Световното кафене“, метод за групово взаимодействие, при който се работи в екип и се обменят различни идеи и гледни точки. Разделени на четири отбора учениците изработиха „Асоциативни облаци“ на ключови понятия от текста, което е много полезна техника за визуализация и представиха крайният резултат от съвместната им работа.

    Урокът завърши с късометражен филм, ефективен метод за провокиране на дискусия и обсъждане в час, а след него гостите-учители по философия споделха впечатления, разказаха за свои успешни практики в преподаването и така се зароди идеята за създаване на група, в която учителите от този предметен цикъл да споделят и търсят помощ при необходимост.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини