Руски губернатор пожела война на всяко семейство, ветерани научиха за 40 август 1941 г. (видео)

В световния списък на чиновническата глупост има нов руски принос. Ветерани от войната с много ордени и на преклонна възраст на голям концерт в Оренбург изгледаха презентация за заслугите на областта за победата с всевъзможни грешки, а после губернатор пожела война на всяко семейство.

По специално те можаха да научат какво е станало на 40 август 1941 година. Руските медии предават тържественото честване 3 месеца преди датата на 75-годишнинатаа. В случая невъзможната дата е на 58-тата секунада във видеото на канала "Ехото на Москва в Оренбург", което е от канала на ОРТ, но след реакциите от страна на потребители било премахнато оттам

Концертът дава старт на честванията на годишнината, които ще продължат през цялата година. Но в речта си губернаторът нещо обърква, като казва "Ние бихме искали войната да засегне всяко семейство" (на 4:23 във видеото), което също не остана незабелязано от медиите. Лента.ру публикува фала със заглавие "Руски губернатор пожела война на всяко семейство".

Губернаторът също така споменава за най-високия показател герои на (глава от) населението в областта.

Но хората са гневни и заради ръкописните текстове на английски на всики слайдове. И сред тях потребители на телеграм канала Grubnero откриха имената на американските мормони Харолд Бенгам Лий, Дейвид Оман Маккей, Хауърд Уилям Хънтър.

Правителството на региона отговорило на медията, че на концерта е показана работна версия на видеото. Тя била публикувана в социалните мрежи от губернатора и скоро премахната заради възмущението на потребителите на мрежата. Грешките регионалната власт обяснява с факта, че видеото е било подготвено от пресслужбата, без да се отпускат допълнителни средства от бюджета.

Според изданието на концерта са били над 3500 души, включително ветерани, работници от тила, деца от войната, служители, духовници, общественици, жители на града и журналисти. Събитието било предавано на живо от ORT-Planet, но видеото впоследствие е изтрито.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ал
  Алкохолът не прощава..
  4 0
  07:56, 16 фев 2020
  Мизерията и нищетата докараха Русия до пълна разруха..... 130 млн. население е една четвърт от населението на ЕС...
  Величието на една държава не е размера на територията или населението (Индия, Русия, Китай) а как живеят хората там (Сингапур, Швейцария, Монако, Люксембург, и др). И в големите страни - Канада, Австралия, Германия, САЩ - които са магнит за мигранти от всякакав отенък. Боли ме сърцето за живущите в Евразия - то не беше крепостно право, болшевишки тормоз 100 години, ленинизъм - сталинизъм - колективизъм, та сега експорт на реваншизъм и биене в гърдите колко са велики... Но наистина са велики - по мазохизъм и способност да пакостят на цял свят с налудничави идеи и манипулации.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  1 0
  18:48, 16 фев 2020
  Колко века още ще са нужни на рашките, за да влезнат в час, да се видят къде са и да спрат с тези имперски мании ? Танкове и водка - това е богатата руска душевност !

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини