7 световни забележителности, разочаровали туристите

Туристите, участвали в онлайн проучване, определиха седемте забележителности, които са ги разочаровали най-много, съобщава платформата Aviasales. Експерти от компанията са провели проучване сред 17 000 потребители.
 


26% от анкетираните са на мнение, че пътуване до Париж може да мине и без посещение на Айфеловата кула – туристите били недоволни от дългите опашки пред касите и скупчването на много хора на панорамната площадка. По-добре е кулата да се гледа от разстояние.

 

Синята джамия в Истанбул е събрала 19% „разочарование”. „Тя не е синя, а вътре има много хора и мирише неприятно”, са преобладаващите мнения. Затова пък анкетираните туристи са останали много доволни от посещението на по-красивата джамия Сюлеймание – джамията на Сюлейман Великолепни.

 

Разочарование, че са избрали да разгледат египетските пирамиди изразили 16% от участниците в допитването. Те се оплакват от „купищата боклуци” и са на мнение, че заради разширяването на Кайро, „някои пирамиди може да се наблюдават даже от уличните заведения”.

 

Лястовичето гнездо в Крим (готически замък, построен върху скала над морето – бел. ред.) не е успяло да впечатли 13% от туристите. Някои от тях споделят, че мястото изглежда красиво само на снимки или от морето, но „като се приближиш, цялото очарование се изпарява”.

Всеки десети анкетиран е изразил разочарование от Карловия мост в Прага, който се оказал „обикновен каменен мост”.

В дъното на класацията са две забележителности, които са събрали еднакъв брой гласове – Пикаещото момченце в Брюксел и предградието на Париж Версай.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини