За пръв път чужда компания с бизнес в Родопите, реално подкрепя местната общност, получи признание от кмета

  Чужди посланици гостуваха в Девин и се срещнаха с местната власт и бизнес, за да обсъдят вазможностите за инвестиции, включително и в областта на минералните води. На официално посещение в родопския град бяха Н.пр. Стефано Балди, посланик на Италия и Н.пр. Франсоа Бонтан, а на срещата присъства и Томас Кренбауер - главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода „Девин” ЕАД, която от март 2017г е част от белгийската група Spadel - семейна компания с традиция в производството на минерална вода.

  На първата среща с новоизбрания кмет на общината и представителите на белгийския бизнес, бяха начертани приоритетите, инвестиционните планове и конкретно сътрудничество между бизнеса и местната власт.

  Здравко Иванов връчи на Томас Кренбауер почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план. Компанията инициира съвместна програма с Професионалната гимназия по електротехника „А. С. Попов” в града, по която вече се обучават първите специалисти от изчезващи професии, с финансова помощ, стипендии и практики в завода за минерална вода. „По програмата ще се обуча и следващото поколение техници по автоматизация, вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам, че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите хора в града, като им създадем кариерни възможности”, заяви Томас Кренбауер, изпълнителен директор на дружеството.
   

  Като приоритети за местната власт бяха посочени административното обслужване, комуникацията с хората и бизнеса, инфраструктурата на града и общината- пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи, с които  да се привлекат нови инвеститори от чужбина. Кметът на Девин Здравко Иванов благодари на компанията за бутилиране на минерална вода, която не само е най-големият и коректен работодател в региона, но и подпомага културата и образованието в общината.

  СмолянБГвести

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ян
   Янков
   6 0
   08:56, 18 фев 2020
   Демек, и това не е българско производство!
   Ами, какво да кажа - хвала на тези ,които разрешиха водата на Девин, да отиде в чужди ръце!
   Или по-точно - Бог да ги накаже!
  • 2
   Ас
   Асен...
   2 0
   09:24, 18 фев 2020
   Скоро не съм Ви питал, ама дали ще имате вАзможността да си вземете един Български правописен речник и да спрете да се излагате!

  Още новини

  Хороскоп за 18.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
  18 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
  18 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
  18 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
  18 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
  18 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
  18 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
  18 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
  18 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
  18 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
  18 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  18 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
  18 май 2021
  Последни новини