За пръв път чужда компания с бизнес в Родопите, реално подкрепя местната общност, получи признание от кмета

  Чужди посланици гостуваха в Девин и се срещнаха с местната власт и бизнес, за да обсъдят вазможностите за инвестиции, включително и в областта на минералните води. На официално посещение в родопския град бяха Н.пр. Стефано Балди, посланик на Италия и Н.пр. Франсоа Бонтан, а на срещата присъства и Томас Кренбауер - главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода „Девин” ЕАД, която от март 2017г е част от белгийската група Spadel - семейна компания с традиция в производството на минерална вода.

  На първата среща с новоизбрания кмет на общината и представителите на белгийския бизнес, бяха начертани приоритетите, инвестиционните планове и конкретно сътрудничество между бизнеса и местната власт.

  Здравко Иванов връчи на Томас Кренбауер почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план. Компанията инициира съвместна програма с Професионалната гимназия по електротехника „А. С. Попов” в града, по която вече се обучават първите специалисти от изчезващи професии, с финансова помощ, стипендии и практики в завода за минерална вода. „По програмата ще се обуча и следващото поколение техници по автоматизация, вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам, че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите хора в града, като им създадем кариерни възможности”, заяви Томас Кренбауер, изпълнителен директор на дружеството.
   

  Като приоритети за местната власт бяха посочени административното обслужване, комуникацията с хората и бизнеса, инфраструктурата на града и общината- пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи, с които  да се привлекат нови инвеститори от чужбина. Кметът на Девин Здравко Иванов благодари на компанията за бутилиране на минерална вода, която не само е най-големият и коректен работодател в региона, но и подпомага културата и образованието в общината.

  СмолянБГвести

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ян
   Янков
   6 0
   08:56, 18 фев 2020
   Демек, и това не е българско производство!
   Ами, какво да кажа - хвала на тези ,които разрешиха водата на Девин, да отиде в чужди ръце!
   Или по-точно - Бог да ги накаже!
  • 2
   Ас
   Асен...
   2 0
   09:24, 18 фев 2020
   Скоро не съм Ви питал, ама дали ще имате вАзможността да си вземете един Български правописен речник и да спрете да се излагате!

  Още новини

  Последни новини