С европейска заповед в Англия е задържан мъж, издирван за източване на чужда дебитна карта в Смолян, имал и стара присъда

По издадени от Прокуратурата в Смолян две европейски заповеди за арест, 38-годишен българин, в Кралство Великобритания е задържан  за източване на дебитна карта и за изтърпяване на присъда, съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.

  38 -годишният Л.Б. е осъждан многократно и се издирвал по досъдебно производство на Окръжна прокуратура в Смолян, за да бъде проведено срещу него наказателно преследване. В периода от 22 септември 2018 г. до 1 октомври 2018 г., в условията на продължавано престъпление, той е използвал чужда дебитна карта, издадена от банка на името на другиго лице. С нея е извършил  9 транзакции от банкомати, като изтеглил общо 5 600 лева – престъпление по чл. 249 ал.1 пр. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Спрямо Л.Б. е издадена и втора Европейска заповед за арест от Районна прокуратура – Смолян, с която е издирван за изтърпяване на влязла в сила присъда за неплатени на детето му издръжки.

Той дължал пет месечни вноски за издръжка на  малолетното си дете в размер на общо 525 лева, които не платил от октомври 2018 г. до февруари 2019 г. За това му е наложено ефективно наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“ .

Установено е, че той е напуснал България през април 2019 г. и е бил обявен за международно издирване. На 15 февруари 2020 г. в Прокуратурата в Смолян е постъпило уведомление от МВР, че Л.Б. е задържан в Ланкашир. Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини