10 °C

Езиковата гимназия в Смолян е победител във фестивала за театър на английски език

Изображение 1 от 5

  След оспорвато състезание днес беше определен победителят в Областния кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език, който се порведе в РДТ Смолян.
   Според регламента участват ученици в две възрастови групи, които изучават английски език в училище:
  –от ІV клас до VІІ клас
  – от VІІІ до ХІІ клас включително
  Участниците разработват свой драматургичен материал – изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения. Сценичните етюди на участниците от двете възрастови групи се оценяваха
  от жури в състав: Председател: Цеца Илиева, ръководител на Младежки театър „Ирис“ към читалище „Орфееви гори-1870“ в Смолян и членове: ст. учител по английски език в ПГИ „Карл Маркс“ Емануила Величкова и преподавател по английски в СУ “Св.св. Кирил и Методий“ Димитрия Аянска.
  За участие в националния кръг в двете възрастови групи бяха отличени пиесите:
  1-ва възрастова група 4-7 клас -театрална група към ППМГ“Васил Левски“- Смолян за постановката „Домът е там, където е сърцето“ , по мотиви от „Оливър Туист“ – Чарлз Дикенс.
  2-ра възрастова група-8-12 клас- наградата Диплом и представяне на национално ниво на фестивала, спечели пиесата на ЕГ “Иван Вазов“-Смолян „Магията на театъра“, с ръководител Людмила Тенева.
  Журито връчи и грамоти, подготвени от РУО- Смолян на ръководителите на театралните състави към трите учебни заведения, участвали във фестивала. Бяха връчени и 9 индивидуални грамоти за сценично присъствие и оригинална игра на сцена на ученици, отличили се с актьорски качества и цялостно изпълнение.
  Националният кръг, на който ще се явяват победителите от областния кръг в двете възрастови групи, ще се проведе в гр. София на 13.03 и 14.03.2020 г., където ще бъде излъчен националният победител във Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2019-2020г.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини