Езиковата гимназия в Смолян е победител във фестивала за театър на английски език

Изображение 1 от 5

  След оспорвато състезание днес беше определен победителят в Областния кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език, който се порведе в РДТ Смолян.
   Според регламента участват ученици в две възрастови групи, които изучават английски език в училище:
  –от ІV клас до VІІ клас
  – от VІІІ до ХІІ клас включително
  Участниците разработват свой драматургичен материал – изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения. Сценичните етюди на участниците от двете възрастови групи се оценяваха
  от жури в състав: Председател: Цеца Илиева, ръководител на Младежки театър „Ирис“ към читалище „Орфееви гори-1870“ в Смолян и членове: ст. учител по английски език в ПГИ „Карл Маркс“ Емануила Величкова и преподавател по английски в СУ “Св.св. Кирил и Методий“ Димитрия Аянска.
  За участие в националния кръг в двете възрастови групи бяха отличени пиесите:
  1-ва възрастова група 4-7 клас -театрална група към ППМГ“Васил Левски“- Смолян за постановката „Домът е там, където е сърцето“ , по мотиви от „Оливър Туист“ – Чарлз Дикенс.
  2-ра възрастова група-8-12 клас- наградата Диплом и представяне на национално ниво на фестивала, спечели пиесата на ЕГ “Иван Вазов“-Смолян „Магията на театъра“, с ръководител Людмила Тенева.
  Журито връчи и грамоти, подготвени от РУО- Смолян на ръководителите на театралните състави към трите учебни заведения, участвали във фестивала. Бяха връчени и 9 индивидуални грамоти за сценично присъствие и оригинална игра на сцена на ученици, отличили се с актьорски качества и цялостно изпълнение.
  Националният кръг, на който ще се явяват победителите от областния кръг в двете възрастови групи, ще се проведе в гр. София на 13.03 и 14.03.2020 г., където ще бъде излъчен националният победител във Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2019-2020г.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 05.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  05 авг 2020
  Последни новини