В закрито заседание в Смолян обсъждат мерките срещу новия коронавирус

Утре, петък, 28 февруари 2020 година, от 9:30 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, ще се проведе заседание във връзка с Коронавирус и предприетите мерки за предотвратяване появата и разпространението му  в страната и региона. Заседанието ще бъде закрито и в него ще участват всички имащи отношение институции и ведомства в област Смолян. След приключване на заседанието, ще бъде даден брифинг пред регионалните и национални медии в Смолян.

Припомняме, че РУО Смолян забрани груповите пътувания на ученици и учители извън страната, както и на служители в педагогически институции.

От Българският Червен кръст обявиха, че се присъединяват към препоръките на официалните институции за предпазване от разпространение на вируса COVID-19.
Сред препоръките са: да се ограничат и избягват пътувания към места, където има регистрирани случаи на заразяване, а случай, че пътуването не може да бъде избегнато, да се следи информацията на Ситуационния център, поместена на сайта на Министерство на външните работи.
Препоръчва се също така да се ограничат посещенията на масови публични събирания, а
при възникване на симптоми на заболяването, да се потърси личен лекар или да се позвъни на обявения от Здравното министерство телефон: 02 807 87 57;

Пристигащите от региони с повече случаи на заразяване, със самолет или през сухопътните граници, следва да се изолират под карантина вкъщи за 14 дни, препоръчват още официалните институции.
Очаква се Националният кризисен щаб да разпространи листовки със съвети за адекватно поведение в настоящата ситуация.
СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини