Община Смолян влиза в управлението на ФК "Родопа-Смолян"

На заседание на Общинския съвет на 27 февруари, местният парламент даде съгласието си община Смолян да участва като пълноправен член в сдружение Футболен клуб „Родопа-Смолян“, в Управителния съвет или Председател на УС в случай, че бъде избрана от Общото събрание на сдружението.
Съветниците определиха кмета на община Смолян за представител на Общината, който да подаде и подпише всички необходими документи за приемането на Общината в сдружението.
Футболният клуб е пълноправен член на БФС, регистриран е в Министерството на правосъдието и в Министерството на физическото възпитание и спорта. Клубът има представителен отбор Мъже, който играе в Югоизточна трета лига, както и детско-юношеска школа, в която тренират над 150 деца.

Президентът на футболния клуб Валентин Кюлхански заяви, че общината и досега помага на футболния клуб и е основния спонсор на отбора, като осигурява средства за транспорт за участие в състезания, а след спечелването на квалификациите за влизане в Югоизточна трета лига, с решение на Общински съвет – Смолян, Клубът е подпомогнат със сумата от 50 000 лв.
В докладната записка се посочва, че въпреки финансовото подпомагане, установените добри практики в другите общини в страната показват, че с участието в тези сдружения на представители на местната власт, се постигат по-големи резултати и намиране на допълнителни спонсори сред местния бизнес.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини