С шествие и концерт Димитровград ще отбележи 142 години от Освобождението на България

    Националният празник на Република България - 3 март 2020г. в Димитровград ще започне от 10.00ч. на пл.България с церемония по издигане на националното знаме и химна в изпълнение на Забавно-духов оркестър.

    Тържественото честване на 142 години от Освобождението на България ще се проведе с участието на военна рота от военно формирование 52740 - Хасково. Поздравления по повод празника ще отправят официалните лица на събитието. 
    Със шествие по бул.България участниците ще се отправят за поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Освободителите в парка на Свободата, където от 10.30ч. ще отдадем своята почит и признателност към героите отдали живота си за свободата на България.

    От 11.00ч. на пл.Поезия ще започне Празничен концерт по повод Националния празник с участието на деца от ОП "Детски и младежки център", ОДЦ "Галаксико", ПМГ "Иван Вазов" и детска градина "Слънце". 
    Кметът на Община Димитровград Иво Димов кани всички граждани да отбележим заедно най-големият празник за България и повод за национална гордост - Националният празник на Републиката.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      4 0
      12:43, 28 фев 2020
      Само едно не можах да проумея.Какво освобождение на България е станало на 3 март преди 142 г.Какви са тези недоизказани празници. Други народи измряха за освобождението ни, а нас ни е страх да кажем от кого сме се освободили. Дебили! Кмете засрамете се!
    • 2
      Wh
      WHO
      3 -4
      13:08, 28 фев 2020
      Не ви ли е страх от Коронката ?
    Последни новини