Със 35 хиляди от МОН модернизираха пет кабинета в училището в село Смилян

Училището в село Смилян вече разполага с достатъчно интерактивно оборудване- 6 интерактивни дисплея, 8 мултимедийни проектора и една интерактивна дъска

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Смилян се похвали с нова придобивка. През февруари 2020г МОН отпусна 35 726 лв. за оборудване на пет специализирани кабинета. Училището е изготвило проектното предложение до МОН по инициатива на началника на РУО-Смолян Мария Семерджиева, съобщи директорът на Основното училище Лиляна Балийска.

Проектът „Създаване на интерактивни кабинети по природни науки и чуждоезиково обучение“ предвижда оборудването на 5 специализирани кабинета - по природни науки, география и чуждоезиково обучение. Учебните стаи ще бъдат оборудвани с иновативни и съвременни интерактивни информационни и комуникативни технологии /ИКТ/, които предполагат дигитализация на учебния процес по модел на фронтално обучение, коментира директорът.

Иновацията е насочена към учениците от прогимназията и ще дава достъп до повече и по-разнообразни учебни материали- е-учебници, мултимедийни и дигитални ресурси, онлайн платформи за обучение и създаване на виртуални класове с интегрирано „облачно“ пространство.

Паралелно с изучаването на учебния материал учениците ще свикнат да работят в модерна информационна и технологична среда, ще изградят допълнителни дигитални компетентности. Освен конкретния иновативен хардуер в процеса на обучение, проектът предвижда и интегриране на софтуер MozaBook Classroom.

С помощта на mozaBook Classroom учебният материал бъде представян чрез 3D модели на биологични процеси, анатомични структури, термини, феномени и концепции, образователни видеа, изображения и дигитални ресурси, както и внедрени допълнителни симулационни приложения, чрез които ще се демонстрира пречупване на светлината, типове и принципи на работа на електрическите вериги, както и симулации на различни закони от областта на механиката. Дисплеите вече са доставени и монтирани в училището , което е единственото от община Смолян Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ 2019. Интерактивният дисплей е доставен в училището през ноември 2019 година и се използва ефективно в образователния процес в училището.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини