5 °C

Със 35 хиляди от МОН модернизираха пет кабинета в училището в село Смилян

Училището в село Смилян вече разполага с достатъчно интерактивно оборудване- 6 интерактивни дисплея, 8 мултимедийни проектора и една интерактивна дъска

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Смилян се похвали с нова придобивка. През февруари 2020г МОН отпусна 35 726 лв. за оборудване на пет специализирани кабинета. Училището е изготвило проектното предложение до МОН по инициатива на началника на РУО-Смолян Мария Семерджиева, съобщи директорът на Основното училище Лиляна Балийска.

Проектът „Създаване на интерактивни кабинети по природни науки и чуждоезиково обучение“ предвижда оборудването на 5 специализирани кабинета - по природни науки, география и чуждоезиково обучение. Учебните стаи ще бъдат оборудвани с иновативни и съвременни интерактивни информационни и комуникативни технологии /ИКТ/, които предполагат дигитализация на учебния процес по модел на фронтално обучение, коментира директорът.

Иновацията е насочена към учениците от прогимназията и ще дава достъп до повече и по-разнообразни учебни материали- е-учебници, мултимедийни и дигитални ресурси, онлайн платформи за обучение и създаване на виртуални класове с интегрирано „облачно“ пространство.

Паралелно с изучаването на учебния материал учениците ще свикнат да работят в модерна информационна и технологична среда, ще изградят допълнителни дигитални компетентности. Освен конкретния иновативен хардуер в процеса на обучение, проектът предвижда и интегриране на софтуер MozaBook Classroom.

С помощта на mozaBook Classroom учебният материал бъде представян чрез 3D модели на биологични процеси, анатомични структури, термини, феномени и концепции, образователни видеа, изображения и дигитални ресурси, както и внедрени допълнителни симулационни приложения, чрез които ще се демонстрира пречупване на светлината, типове и принципи на работа на електрическите вериги, както и симулации на различни закони от областта на механиката. Дисплеите вече са доставени и монтирани в училището , което е единственото от община Смолян Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ 2019. Интерактивният дисплей е доставен в училището през ноември 2019 година и се използва ефективно в образователния процес в училището.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
09 апр 2020
Последни новини