Благотворително: над 2 400 лв бяха събрани за Анхел и Адис от продажбата на мартенички, изработени от деца със специални образователни потребности

Общо 2407 лева бяха събрани благотворително от продажбата на мартенички, изработени от деца със специални образователни потребности от цялата област Смолян.

Днес бяха отворени кутиите, в които се събираха парите от продажбата на сътворените над 500 броя червено-бели символи, а средствата са предназначени за 11-годишния Анхел от Широка лъка и 5-годишния Адис от рудоземското село Пловдивци.

Кутията в Рудозем е отворена в присъствието на майката на Адис, на която бяха връчени 474лв., а от продажбите в Смолян са събрани 1933лв., съобщи директорът на Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование /РЦПППО/ в Смолян Татяна. Бошнакова

Припомняме, че в инициативата участваха над 200 деца, които изработиха повече от 500 мартеници в помощ на Анхел и Адис.
11- годишният Анхел от Широка лъка страда от тежка форма на сънна апнея, а 5- годишният Адис Хаджитахиров от село Пловдивци, общ. Рудозем, е с диагноза спина бифида аперта и в момента е в Турция за операция, след която ще се нуждае от продължителна рехабилитация.
 

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини