"Заедно сме по-добри!", под това мото днес започва трети етап от благотворителната кауза за Радина и Денислав

Днес на трети март, започва третия етап от кампанията в помощ на двете дечица Радина и Денислав от село Смилян, които благодарение на помощта на стотици хора и фирми, вече се лекуват в чужбина. Целта на третия етап е осигуряане на средствата за следващите три курса на рехабилитация в чужбина, възлизащи на 36 000 лв за двете деца. 

В средата на февруари децата и майките им се завърнаха от втория курс на рехабилитация в клиника в Турция. По думите на майките на двете дечица, подобрението в развитието им е видимо. Радинка вече може да се задържа в седнало положение и да стои права, с опора пред себе си. Денислав задържа главата си изправена и фиксира с поглед обекти, поставени срещу него. Рехабилитацията в Дневния център за деца с увреждания в град Рудозем също много помага за физическото им развитие и двигателната моторика.

На 10 март двамата малки герои ще заминат за третия курс на рехабилитация в чужбина.

Вчера е отчетета събраната сума от втората част на благотворителната кауза за Радина и Денислав, за които даренията възлизат над 12хил. лева, съобщи Илия Годев, секретар на читалището в селото. "Събраната от началото на месец януари 2020 г. сума вече възлиза на 12065 лева и е достатъчна да покрие разходите за третия курс на рехабилитация на двете деца в клиниката в Истанбул.

Сумите, набрани по дарителските сметки на Радина и Денислав до момента, ще бъдат използвани за четвъртия курс на рехабилитация през м. април 2020 г.", каза още Годев.
"Вярваме, че с помощта на всички вас ще успеем да извървим успешно и втората половина от пътя към нормално детство за Радина и Денислав! Благодарим на всички включили се в първите два етапа на кампанията! ЗАЕДНО СМЕ ПО-ДОБРИ! Пожелаваме здраве и усмихнати дни на вас и вашите семейства! Защото зад всяко добро дело стои човек!", с тези думи секретарят на читалището, което стои в основата на организацията на благотворителната кауза, благодари на многобройните дарители от страната и чужбина.

СмолянБГвести.

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини