Лют скандал в парламента за медицинските сестри, "терористки" на комунистите

Лют скандал се разрази в парламента заради окупацията на бившия партиен дом от медицински сестри. 

В декларация на БСП Корнелия Нинова, която обвини правителството на Бойко Борисов за провала в здравната реформа. Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини социалистите в безотговорно отношение. Неморално от ваша страна е да се възползвате от ситуацията, добави тя. Дариткова обвини и НСО, че са били неподготвени за кризисната ситуация. 

Последва остра размяна на реплики между зам. председателя на НС Емил Христов и Драгомир Стойнев от БСП.

"Днес сме в извънредна ситуация, защото Народното събрание бе блокирано. На вас може да ви е смешно, г-н председател, но, когато става извънредна ситуация е нормално вие да се намесите и да успокоите колегите от ГЕРБ. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Емил Христов прекъсна Драгомир Стойнев, защото е взел думата за процедура по начина на водене, а прави политическо изказване. Христов обвини Стойнев, че се опитва да доведе парламента до извънредна ситуация.

След това думата поиска и Антон Кутев от БСП, който изтъкна, че в залата има ситуация, която не е нормална и последва спиране на микрофона. 

В българския парламента да се барикадират сестри не е нещо, за което може да кажем, че е нормално. Моята процедура към вас и предложение, за да разрешим въпроса е да поканите протестиращите в пленарна зала. Ако те дойдат, ние ще гласуваме допуска им и ще разберем за какво става дума. Моето предложение е поканете ги, добави Кутев. 

От своя страна Емил Христов обясни, че медицинските сестри не протестират срещу парламента.

Александър Симов от БСП обърна внимание на начина на водене на заседанието, след като в залата се разнесоха  викове "Терористки". 

"Думата терористки беше произнесена от тази зала и от вашето мнозинство", каза Симов. Иван Ченчев от БСП поиска наказание за народния представител, употребил тези думи.  

Председателстващият Христов прекъсна заседанието. 

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски обясни в кулоарите, че е казал "терористки" на комунистите и уточни, че е имал предвид онези, които са взривявали църкви, като "Света Неделя", и които са предали два пъти България, представяйки я за 16-та Съветска република и избили хората в Народния съд.

"Беше прочетено от трибуната, че това е организиран акт от БСП", добави Гърневски във връзка с барикадата на медицинските сестри.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пъ
    Първо
    4 -1
    08:56, 7 мар 2020
    Това с шеснайста република към СССР е пълна измислица. Но дори да е така сега не сме ли кенефа на европа. Не носят ли тук боклуците си. Затова ли влезнахме в ЕС. И ако се откажем от лева излизането ще е жестоко платено от Българите. И още нещо. Излизат някакви тапанари и обясняват че като влезем в еврозоната няма връщане назад. Така обясняваха и комунистите ,че няма връщане от СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ. Аз пък лично не виждам ***** съюза да има бъдеще с толкова паплач напълнила се в него
    • Вт
      Второ
      2 -1
      08:58, 7 мар 2020
      На местото на звездичките съм попълнил п.е.д.а.л . Защото еврос ъюза е гну.се.н П.Е.Д.А.Л СЪ,
      ЮЗ
Последни новини