В Смилян готвиха благотворително за бебета Радина и Денислав

Пример за истинско благородство и съществуване на общност е село Смилян. Там няма човек, който да не е отделил от залъка си ,за да помогне на двете болни бебета от селото. Лечението в чужбина на Радина и Денислав са се превърнали в мисия за всички. Местните търсят всякакви начини и лев по лев не спират да събират пари за рехабилитацията на децата. Последният пример дадоха жените от Смилян.Те превърнаха осмомартенския си празник в базар за децата. Спретнаха веселие за селото и си организираха различни конкурси. Така за броени часове те успяха да съберат общо над 500 лв, 1000 лева пък дариха  организаторите на конските кушии край селото.

 Всяка присъстваща дама получи поздравителна картичка лично от смета на селото. Самодейците от групата за изворен певчески фолклор и Клуб "Хоро"Смиляна" при НЧ "Проф. д-р Ас.Златаров 1927" - Смилян поздравиха присъстващите със песни и танцови изпълнения на откритата сцена предчиталището.
Благотворителният базар на красиви мартеници, изработени от жените от Пенсионерски клуб - Смилян, деца от група "Слънце" при ДГ "Радост" - гр. Смолян и от Емилияна Узунова, собственик на магазин "Плетко" зарадваха малки и големи.Празникът беше подсладен от изделията в конкурса "Неповторима сладост" със сладкишите на Антоанета Дрънгова, Лиляна Балжиева, Снежана Кичукова,Светла Захариева, Даниела Хаджиева, Калина Бачкова и Галина Рупколска и баницата със спанак на Йорданка Атанасова. Всички те бяха разпродадени буквално за по-малко от час.Общо базарът успя да събере 506,50 лв в подкрепа на лечението на Радина и Денислав от Смилян.
Победител в конкурса "Неповторима сладост" е Галина Рупколска, участваща с два вида сладки предлагани в единични и пакетни опаковки. Второто място бе присъдено на клина със спанак на Йорданка Атанасова.Трябва да се отбележи и невероятния вкус и елегантността на опаковките на целувките, приготвени от Калина Бачкова. В Конкурса "Дама с най-бързи крака" победител е Недка Хаджиева -за издръжливост, точност на стъпките и елегантност в танците.

Събраните средства ще отидат за третата рехабилитация на децата в чужбина

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини