Четири проби от Смолян са изследвани за коронавирус, няма положителна

Изображение 1 от 3

    Четири проби на пациенти с пневмонии, лекувани в смолянската Многопрофилна болница, са изпратени за изследване за коронавирус още миналата седмица. Няма положителна. Това стана ясно след заседанието на Областния кризисен щаб.
    Днес под председателството на областния управител Недялко Славов се събраха представители на различни институции, за да обсъдят епидемиологичната обстановка и мерките срещу разпространението на Ковид-19. По отношение на коронавируса, в РЗИ-Смолян са получени анкетните карти на 9 души, завърнали се от Италия. Те са се свързали с личните си лекари и са получили указания за карантина. Никой до момента не е проявил симптоми на разболяване, каза директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. По отношение на сезонния грип, заболеваемостта се увеличава, но все още сме под епидемичните стойности.
    Във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването, касаеща Ковид-19, според областния управител мерките вече се спазват. Всички общини са отменили масови събития в културните си календари. Осъществява се засилен контрол на ГКПП-Златоград. Училищата са в грипна ваканция до 11-ти март включително. Детските градини работят, с изключение на тази в Борино, която е затворена със заповед на кмета. В болниците са спрени плановите операции и са забранени свижданията.
    Директорът на смолянската болница д-р Марин Даракчиев уточни, че вече са получени достатъчно предпазни облекла, маски и ръкавици за медицинския персонал, а в инфекциозното отделение дори има свободни легла.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини