Кои куриерски фирми спират работа след обявеното извънредно положение заради КОВИД-19

Една от най-големите куриерски фирми в България обяви на сайта си, че спира услугите на територията на страната. Прилагаме дословно съобщението на куриера на уебсайта му: https://www.econt.com/news/spirame-deynost-do-poluchavane-na-yasno-talkuvane-ot-ministerstvo-na-zdraveopazvaneto :

 "Спираме дейност до получаване на ясно тълкуване от Министерството на здравеопазването. Във връзка с РД-01-124/13.03.2020 от Министъра на здравеопазването и поради липса на тълкувание от регулаторен орган и Министерството на здравеопазването, от утре 14 март (събота) преустановяваме временно дейност. 

В допълнение, добронамерени полицаи информираха и предупредиха офиси на Еконт, че ще бъдат затворени, ако утре работят. При промяна ще ви информираме допълнително."

Това обяви другият популярен куриер у нас: "Във връзка с въпроси по повод на обявеното извънредно положение в Страната, Ви информираме, че Спиди продължава да работи на пълен капацитет. Всички офиси, автомати и куриери работят със стандартно работно време. Всички служители са инструктирани и са взети необходимите мерки, спрямо съветите на здравните експерти.

Напомняме за добре изградената и функционираща мрежа от Автомати на Спиди, в която можете да получавате пратките си с удължено работно време – безконтактно: https://www.speedy.bg/bg/automats-information

Към момента от Български пощи не са оповестили конкретни мерки поотношение на доставката на пратки на територията на страната ни.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ле
    летящия
    9 -3
    21:12, 13 мар 2020
    еконт са ги предупредили да не работят, а спиди ше бачкат, кое как и защо? таргетирано или безхаберие
    • Ши
      *********
      1 -2
      23:32, 13 мар 2020
      Щото това е фалшива новина пусната от Спиди

Още новини

Случаен виц

Последни новини