От днес 14 март: на телефон 112 отговарят на всеки въпрос за обхвата на заповедта за затварянето на обекти заради КОВИД-19

На извънредно заседание на министерски съвет днес-14 март от 14 часа премиерът Бойко Борисов обяви, че още днес от започва работа екип на телефон 112, който ще дава обяснения на всички въпроси, свързани с режима на ограничение и затваряне на обекти заради заразата от корона вирус. Премиерът обяви, че мярката е взета, за да се избегне объркването сред гражданите, тъй като част от медиите не са публикували втората заповед на министъра на здравеопазването, в която мерките са смекчени.

„От 17 часа днес на телефон 112 е създадена организация, ще работи да се поемат обажданията за обхвата на заповедта на здравния министър. Четири души от здравното министерство ще стоят на телефоните, за да може на всеки въпрос да се отговаря на хората и бързо да се вземе правилно решение. МВР и МЗ ще осигурят това, тъй като това е най-добре работещата платформа до сега и се надявам да не бъде хакната с умисъл, за да може да издържи.“, каза Борисов и допълни, че здравният министър Ананиев и вътрешният Младен Маринов лично ще посетят кол центъра в Дианабад още днес.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини