Ресторанти и заведения за бързо хранене с алтернатива - или затварят, или се преориентират само към доставки за вкъщи

Пламен има малко заведение за бързо хранене в Смолян. Бизнесът му попада под една от забраните, въведени със заповедта на здравния министър. За да не затвори съвсем, Пламен се възползва от възможността да пече пици за в къщи. Категоричен е, че спазва всички предпазни мерки и санитарно-хигиенни изисквания. Дори се е уточнил с един-единствен шофьор на такси да извършва доставките.
Припомняме, в последната заповед на министър Ананиев се казва: Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за
бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
Така всички ресторанти и заведения за бързо хранене, които искат да продължат да работят, ще трябва да организират кетъринг.

Величка Петкова
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини